Un site pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene - www.romania2019.eu
Sursa foto:Captură: romania2019.eu/ Vizualizari:

Un site pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene - www.romania2019.eu

Site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene a fost lansat oficial la Gala ANIS - Asociaţia Patronală a Industriei de Sofware şi Servicii, de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Site-ul www.romania2019.eu cuprinde informaţii despre preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, despre pregătirea mandatului ţării noastre, un forum de idei, dar şi informaţii despre oportunităţi de internship sau voluntariat în cadrul acestui proiect

"Este un portal interactiv care vă permite dumneavoastră să participaţi cu ideile pe care le aveţi în a defini temele dumneavoastră de interes, în a defini priorităţile. Deschidem uşa către români pentru a participa, pentru cei din ţară, dar şi pentru cei din afara ţării", a subliniat Victor Negrescu. 

Procesul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE este gândit ca unul transparent. 

"Ce am învăţat în mulţi ani petrecuţi în industria voastră este că trebuie să avem încredere în oameni şi să îi lăsăm să se exprime. Este primul pas pentru a vedea creativitatea lor", s-a adresat Negrescu profesioniştilor de la eveniment. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat că în industria IT există "acel element de creativitate" de care România are nevoie pentru ca preşedinţia Consiliului UE să fie una de succes.

"De foarte multe ori avem senzaţia că lumea şi mai ales restul Europei cunoaşte ceea ce putem face noi în domeniul IT şi am neplăcerea să vă informez, dacă nu ştiaţi deja, că sunt foarte puţini care cunosc potenţialul pe care noi îl avem, potenţialul de creativitate şi ceea ce putem expune în plan european şi ceea ce putem produce", a declarat Victor Negrescu, citat de Agerpres.

Site-ul a fost realizat gratuit, de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe. Pentru logo s-a făcut un concurs, iar câştigător a fost un elev de clasa a IX-a din Bucureşti. 

România urmează să deţină pentru 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Similare
RECOMANDĂRI