Un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria: Lipniţa-Kainargea. Premierul Mihai Tudose, la ceremonia de inaugurare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria: Lipniţa-Kainargea. Premierul Mihai Tudose, la ceremonia de inaugurare

De astăzi România are un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, Lipniţa-Kainargea. Inaungurarea este aşteptată de multă vreme atât de localnici, cât şi de cei care trebuie să tranziteze zona. Premierul Mihai Tudose a participat, împreună cu omologul său bulgar, Boiko Borisov, la ceremonia de inaugurare.

"Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivităţii şi a eforturilor comune ale celor două ţări, celor două guverne, eforturi în vederea operaţionalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranţă în comun a celor două ţări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două ţări", a declarat Mihai Tudose.

"Sperăm că vom deschide mai multe puncte de frontieră, ceea ce va favoriza transportul, turismul şi afacerile dintre cele două ţări. Din acest moment, punctul de frontieră o să funcţioneze între orele 08:00-20:00, pentru vehicule de până în 3,5 t", a declarat Boiko Borisov.

Tot marţi, premierul Mihai Tudose şi membrii Executivului român vor participa la Varna, la Reuniunea interguvernamentală româno-bulgară.

Este a patra întâlnire bilaterală între România şi Bulgaria. Discuţiile încep cu o întrevedere tete-a-tete între premierul român şi cel bulgar, iar în paralel cei 11 miniştri vor avea întâlniri cu omologii lor din Bulgaria.

Similare