Un grup de jurnalişti străini a participat la cea mai mare campanie de promovare a României din ultimii ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un grup de jurnalişti străini a participat la cea mai mare campanie de promovare a României din ultimii ani

14 jurnalişti din Cehia, Grecia, Polonia, Estonia, Spania şi România au făcut un tur al celor mai importante atracţii turistice din zona Braşov-Bran-Sibiu. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost ghid pentru o zi pentru jurnaliştii străini care au venit în România în cadrul unei vizite de documentare. Evenimentul face parte din cadrul uneia dintre cele mai mari campanii de promovare a ţării din ultimii ani.

Ministerul Turismului a organizat acest infotrip, în parteneriat cu Ministerul de Externe, în vederea pregătirii preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, în prima parte a anului 2019.

Jurnaliştii au ajuns, pe 13 iunie, în Bucureşti, iar traseul a cuprins vizite în centrul istoric al Braşovului, la Castelul Bran, vizitat în 2017 de un număr record de turişti, aproximativ un million de vizitatori, la cetatea Făgăraş, apoi în Sibiu. Jurnaliştii au admirat atât oraşul Sibiu, cât şi atracţiile din împrejurimi, Ocna Sibiului, Muzeul Astra, Lacul Bâlea, Transfăgărăşanul.  

Vizita de documentare realizată în perioada 13 – 16 iunie este al treilea eveniment organizat în cadrul unei ample campanii de promovare realizate în contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Primele infotripuri au prezentat atracţiile turistice din Oradea, Cluj şi Delta Dunării. Următoarea vizită de documentare va avea ca destinaţie litoralul Mării Negre şi va avea loc la mijlocul lunii iulie. Toate vizitele de documentare au avut ca punct de pornire Bucureştiul şi atracţiile sale.
Similare
RECOMANDĂRI