Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicţie de intrare în România
Vizualizari:

Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicţie de intrare în România

Autorităţile române i-au interzis intrarea în România cercetătorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise să ţină o conferinţă despre descendenţa slavă a dacilor. Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postări a ambasadei.

El venise în România pentru a-şi prezenta tezele pan-slaviste, care susţin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină, scrie g4media.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România şi Occident.

Umnov – Denisov urma să ţină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine şi de unde sunt” la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, în timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetătorul rus urma să ţină prelegeri şi la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti şi Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa, potrivit postării ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Tezele lui Umnov – Denisov sunt deja preluate în România de diferite site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.

Similare
RECOMANDĂRI