UPDATE: Primele imagini cu avionul care s-a prăbuşit la Nehoiu, judeţul Buzău
Sursa foto:reporterbuzoian.ro Vizualizari:

UPDATE: Primele imagini cu avionul care s-a prăbuşit la Nehoiu, judeţul Buzău

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona Baraj Siriu, judeţul Buzău. Echipele speciale au găsit la bordul aparatului de zbor două cadavre. Accidentul a fost anunţat de un localnic la numărul 112. Avionul decolase din Braşov şi mergea spre Constanţa.

UPDATE: În presa locală au apărut primele imagini de la locul unde s-a prăbuşit avionul. Potrivit portalului de ştiri locale reporterbuzoian.ro, cei doi bărbaţi au fost găsit lângă epava avionului, cu centurile legate. Trupurile lor au fost pur şi simplu zdrobite de forţa impactului. 

Cauza prăbuşirii ar putea fi vremea nefavorabilă, a precizat Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii Buzău. „Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopţii trecute. Deci în zonă a plouat non-stop,” a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.
Alerta a venit din partea unui cioban, care a anunţat la 112 că a găsit bucăţi dintr-un avion de mici dimensiuni, într-o zonă montană, greu accesibilă, Baraj Siriu.

Bărbatul care a sunat la 112 le-a spus autorităţilor că a găsit o aripă dintr-un avion care pare a fi de mici dimensiuni, în zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului.

"Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni", se arată în comunicatul ISU Buzău.

Echipe de poliţişti, pompieri, jandarmi şi de la Ambulanţă s-au mobilizat şi au pornit spre locul indicat, pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie. S-au alăturat şi localnici.

S-a luat legătura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău si la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.

În aparatul de zbor au fost găsite două persoane, care ulterior au fost declarate decedate, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma. Informaţia a fost confirmată şi de IGSU.

Similare
RECOMANDĂRI