Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sute de români au protestat aseară în faţa Ministerului de Externe de la Bucureşti şi au cerut demisia lui Teodor Meleşcanu

Peste o mie de oameni s-au strâns luni seara în faţa ministerului de Externe ca să-i ceară demisia lui Teodor Meleşcanu. Manifestanţii au venit în marş din Piaţa Victoriei, unde se adunaseră la iniţiativa mai multor grupuri civice ca să sărbătorească rezultatele alegerilor europarlamentare şi referendumului pentru justiţie.

Protestatarii au scandat „Meleşcanu, demisia!", „Vrem să votăm" şi „Diaspora, diaspora". Ei spun că sunt revoltaţi că românii din străinătate nu au apucat să voteze după ce au stat ore-n şir la coadă în faţa ambasadelor sau a consulatelor.

Cu câteva ore înainte, oamenii s-au adunat în faţa Guvernului la "Sărbătoarea Primei Victorii". După ce Liviu Dragnea a primit condamnarea definitivă, grupurile civice au anunţat încă un eveniment, aşa zisa petrecere de adio a lui Dragnea. Nu au lipsit scandările şi fluierăturile împotriva Guvernului şi a Parlamentului şi s-a strigat "Anticipate" şi "Demisia".

Sutele de protestatari care au manifestat iniţial în Piaţa Victoriei s-au deplasat apoi către Ministerul Afacerilor Externe, strigând lozinci precum "Toată lumea are dreptul să voteze", "Demisia, Teodor Meleşcanu!", "Uniţi învingem un sistem".

Oamenii adunaţi în faţa sediului Guvernului au fluturat steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi au afişat bannere cu mesajele "Jos penalii!" şi "Demisia". De asemenea, au scandat lozinci precum "Demisia!", "Jos Guvernul!" şi "PSD - ciuma roşie".

Manifestanţii şi-au manifestat  solidaritatea cu românii care nu au putut să voteze duminică în secţiile din străinătate din cauza modului de organizare a scrutinului şi au strigat ''Diaspora''.

Sutele de mii de români care au votat în străinatate au avut un deja vu: cozi interminabile şi o organizare care a întârziat mult procesul.

Vrem să votăm! - au strigat oamenii care au aşteptat şi 10 ore degeaba: nu au putut ajunge în faţa urnelor.

Ministrul de Externe, responsabil de organizarea votului în străinătate, şi-a cerut scuze şi a declarat că sistemul trebuie schimbat pe viitor.

Similare
RECOMANDĂRI