Studenţii români se pot înscrie în programul bursier „Fulbright Student” pentru a studia în SUA în anul academic 2021-2022
Vizualizari:

Studenţii români se pot înscrie în programul bursier „Fulbright Student” pentru a studia în SUA în anul academic 2021-2022

Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiţia de burse Fulbright Student pentru anul academic 2021-2022. Candidaturile pot fi depuse online până la 11 mai 2020.

Bursele ”Fulbright Student” se adresează absolvenţilor, masteranzilor, studenţilor aflaţi în an final, dar şi doctoranzilor români de la toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, scrie Calea Europeană.

Mai multe detalii despre Fulbright Student Award se găsesc aici.

 

Pentru a aplica la acest program, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetăţenie română, să deţină diplomă de licenţă/ să fie în ultimul an la studii de licenţă, master sau doctorat şi să cunoască limba engleză la un nivel avansat. Programul are o durată de un an academic (9 luni, începând cu luna august a anului 2021).

Persoanele care doresc să aplice la acest program trebuie să completeze formularul de înscriere, în cadrul căruia vor include trei scrisori de recomandare din partea unor profesori sau specialişti recunoscuţi în România sau în străinătate, precum şi varianta scanată a diplomei de licenţă/masterat/doctorat, însoţită de traducerea acesteia. Toate aceste documente trebuie trimise până la 11 mai 2020.

Câştigătorii competiţiei Fulbright Student Award vor beneficia de următoarele facilităţi: transport gratuit, plata taxelor de studiu în limita bugetului stabilit, cărţi şi alte materiale de studiu, asigurare medicală şi o bursă pentru anul academic 2021-2022.

Similare
RECOMANDĂRI