Romania La Zi

Staţiunea din România care a primit medalia de aur la Expoziţia Universală de la Viena

post-img

Staţiunea Băile Olăneşti, aflată la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea, este una dintre puţinele localităţi din România care uneşte doi factori naturali de cură: factorul climatic şi topoclimatic local, şi factorul hidromineral constituit din apele minerale, scrie Descopera.ro.

Băile Olăneşti ocupă primul loc printre staţiunile balneoclimaterice din România în ceea ce priveşte numărul de izvoare, cele 35 de izvoare minerale sunt benefice pentru tratarea a tot atâtea afecţiuni.
 
„Avem foarte multe facilităţi, avem saune, avem piscine de înot, piscine cu hidromasaj, avem tobogane, loc special pentru copii, avem sală de fitness, sală de jocuri, jacuzzi. Te simţi extraordinar, foarte uşurat, relaxat.
 
Putem trata foarte multe afecţiuni de sănătate, dar în acelaşi timp te poţi bucura de o cură profilactică, care este, până la urmă, cea mai importantă. Inclusiv prin izvoare sau prin tratamentele şi terapiile pe care le oferim noi într-o formulă atât de frumoasă, la SPA”, a declarat Ana Ceauşu, recepţionera SPA.

Olăneştiul există datorită acestor izvoare. Ele se cunoşteau şi atunci când doctorul Carol Davila a avut ideea să trimită câteva mostre din apele de la Olăneşti la Viena. Acolo s-a făcut analiza lor şi surpriza a fost că au luat medalia de aur la expoziţia internaţională de la Viena din anul 1873.