Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spectacolul din Salina Turda a scris istorie în paginile concursului Eurovision. A fost primul show organizat în subteran

Spectacolul din Salina Turda a fost o provocare pentru TVR, care a demonstrat că se poate transmite un spectacol de televiziune din orice locaţie şi în orice condiţii. A patra semifinală a Eurovision România a avut loc la o adâncime de 90 de metri, iar scena a fost montată în mina Rudolf. Show-ul, în care au evoluat 12 concurenţi, a fost apreciat şi peste hotare. Mai multe televiziuni au cerut imagini Televiziunii Publice.

Pentru organizatori, spectacolul a însemnat o muncă de o săptămâna. Tehnicienii au instalat peste 20 de tone de echipamente în subteran şi au tras aproximativ 13 kilometri de cabluri electrice, de comunicaţii şi fibră optică.

A patra semifinală a Eurovision România a fost deschisă de clujenii de la Ad Libitum Voices alături de Katia Cărbune. Elena Gheorghe a electrizat atmosfera cu un recital de excepţie. Nu a lipsit piesa cu care a reprezentat România în 2009 pe scena Eurovision din Moscova.

La spectacolul din Salina Turda, au fost prezente mai multe personalităţi, printre care Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu şi Serghei Anastasov, primarul oraşului Komrat.

Din motive de securitate, accesul persoanelor în Salină a fost limitat şi s-a intrat doar pe bază de invitaţie. Show-ul din Salina Turda a fost transmis în direct pe TVR MOLDOVA, TVR1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Similare
RECOMANDĂRI