Slujbă pentru Regele Mihai. Familia regală s-a reunit la Săvârşin, unde va petrece Anul Nou
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Slujbă pentru Regele Mihai. Familia regală s-a reunit la Săvârşin, unde va petrece Anul Nou

Slujbă specială de pomenire pentru Regele Mihai, oficiată de Arhiepiscopul Aradului, Timotei, în biserica ortodoxă din Săvârşin. Regele obişnuia să meargă la această biserică, de Crăciun. Localnicii au fost încântaţi de prezenţa familiei regale şi speră că aceasta va duce mai departe tradiţia apropierii de comuna Savârsin, tradiţie începută de Regele Mihai.

Fiicele Regelui Mihai au venit pe jos la biserica ortodoxă din comuna Săvârşin. O localnică a aşteptat-o pe Majestatea Sa Margareta cu un buchet de şapte trandafiri albi.

Biserica din comună a fost mai plină decât oricând. Au venit la slujbă şi oameni de prin alte părţi. O tânără a venit chiar din Timişoara.

Arhiepiscopul Aradului a oficiat o slujbă specială în memoria Regelui Mihai, alături de preotul paroh al comunei. Dintre cele cinci surori îndoliate, doar Principesa Sofia nu a participat la slujbă.

La ieşirea din biserică, Majestatea Sa Margareta nu a dorit să facă declaraţii.

Localnicii au fost şi ei foarte încântaţi să vadă familia regală alături de ei.

Familia Regală este în doliu timp de 40 de zile şi va rămâne la Săvârşin şi de Anul Nou. Este pentru prima dată când s-au reunit toate cele 5 fiice ale Majestăţii Sale la castelul preferat al Regelui Mihai, pentru că trăiesc în mai multe părţi ale lumii: Marea Britanie, Franţa şi America.

Similare