Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Senatul îl salvează pe Călin Popescu Tăriceanu. Solicitarea DNA de ridicare a imunităţii lui - respinsă

Senatul a respins luni, cu 71 de voturi împotrivă, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada când era premier. Au fot 38 de voturi pentru ridicarea imunităţii, 71 împotrivă şi o abţinere.

Decizia de ridicare a imunităţii se ia cu votul majorităţii senatorilor prezenţi la şedinţă.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită în perioada când era premier.  În noiembrie 2018, DNA a cerut aviz pentru anchetarea penală a preşedintelui Senatului. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, când era premier, foloase materiale de peste 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a prelungi contractele Microsoft.
 

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
 

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Similare
RECOMANDĂRI