Şeful OMS îl laudă pe medicul-erou Cătălin Denciu: „Astăzi îl vom onora printr-un premiu pentru sacrificiul şi exemplu său”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şeful OMS îl laudă pe medicul-erou Cătălin Denciu: „Astăzi îl vom onora printr-un premiu pentru sacrificiul şi exemplu său”

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a lăudat luni, în cadrul adunării generale a OMS, pe medicul Cătălin Denciu pentru curajul de care a dat dovadă încercând să salveze pacienţii de la Spitalul din Piatra Neamţ din incendiul de anul trecut. El a mai spus că OMS îl onorează luni printr-un premiu pentru ”serviciul, sacrificiul şi exemplul” pe care l-a dat.

”Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienţii Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alţii, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafaţa corpului”, a spus şeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS.

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul şi exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de poveşti despre curaj, suferinţă, disperare, lupte şi triumf”, a mai spus şeful OMS, care a invocat şi alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.

Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Similare
RECOMANDĂRI