Şedinţă la PSD după anunţul remanierii în guvern. M. Tudose: Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili
Sursa foto:Evz Vizualizari:

Şedinţă la PSD după anunţul remanierii în guvern. M. Tudose: Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili

Liderii PSD s-au întâlnit la sediul partidului pentru a discuta pe tema remanierii guvernamentale anunţată luni seară de premierul Mihai Tudose. "Din punctul meu de vedere, o discuţie bună şi necesară. O discuţie destul de lămuritoare", a precizat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii. "Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili", a explicat şeful executivului, fără să menţioneze nume.

"Din punctul meu de vedere, o discuţie bună şi necesară. O discuţie destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare. Bineînţeles că asta a fost o discuţie nestatutară - vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv", a subliniat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Eu cred că argumentele prezentate astăzi la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate şi în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme", a anunţat Liviu Dragnea. "De asemenea, am discutat şi despre proiectul de buget şi despre celelalte măsuri financiare. Din punctul meu de vedere, vestea bună este că bugetul pe anul viitor, cuprinzând toate măsurile din program, este un buget bun, echilibrat şi cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează", a adăugat el.

"Discuţia a fost lungă, n-a fost numai în doi, au fost mai mulţi colegi, s-a hotărât şi sunt de acord cu acest lucru, ca decizia finală să fie luată (...) statutar, de exemplu la CEx, joi am înţeles că-l facem, joi după-amiază, când venim de la Craiova, pe următoarele direcţii clare: raporturile dintre guvern şi partid, plecând de la premisa că guvernul este un guvern politic, dar la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate; am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili, n-o să vă reţin acuma cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx", a declarat, la rândul său, premierul Mihai Tudose.

"Discuţia cu domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost să-l întreb dacă este dispus sau săptămâna asta dacă este pentru a semna actele, 2 - pe o informare despre ce s-a întâmplat la Varna, domnia sa fiind totuşi reprezentantul pe politică externă", a mai explicat Tudose, răspunzând întrebărilor adresate de jurnalişti.

Similare