Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti rămân închise toată săptămâna

Şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti rămân închise toată săptămâna, anunţă primarul capitalei, Gabriela Firea.

Toată săptămâna nu vor avea loc cursuri în şcolile din Bucureşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat primarul general al capitalei, Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă de la PMB.

În ceea ce priveşte şcolile şi grădiniţele private, aceastea au libertatea să aleagă dacă vor funcţiona sau nu.

"Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să gasească soluţii în familie, între cunoscuiţi, dar să nu îi lase pe copii în viscol, în ger. Cred că este o măsură legală şi responsabilă. Pentru cazurile în care o familie nu găseşte o soluţie, venim în ajutor la numărul nostru verde şi Primăria Generală prin DGASPC şi primăriile de sector vor găsi soluţii pentru aceste situaţii punctuale în care părinţii nu au găsit pe nimeni să supravegheze copiii. După cum transmite ANM, lucrurile nu arată bine toată săptămâna, va fi în continuare ger", a declarat primarul general.

Astfel, nu merg la cursuri marţi elevii din Bucureşti şi din judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Tulcea, Teleorman şi Buzău, în timp ce în Brăila, Olt şi Ialomiţa cursurile sunt suspendate atât marţi cât şi miercuri.

În judeţele Călăraşi şi Mehedinţi vor fi închise marţi doar anumite şcoli. Situaţia se poate schimba însă de la o oră la alta şi nu este exclus ca această minivacanţă forţată să se prelungească şi în alte judeţe afectate de vremea rea.

Similare