Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Saber Guardian 2019. Militari din 14 ţări din NATO participă în România la unul dintre cele mai mari exerciţii militare din Europa

Militarii din 14 ţări, printre care şi România, sunt de astăzi în alertă. Ei participă la unul dintre cele mai mari exerciţii militare din Europa. La Cincu au început deja primele teste din cadrul multinaţional Saber Guardian 2019, care se desfăşoară până spre sfârşitul lunii în 5 locaţii din ţara noastră. Exerciţiul este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa şi Statul Major al Forţelor Terestre al Armatei României.

800 de militari, dintre care 250 din alte 6 ţări în afară de România, au prezentat onorul comandanţilor invitaţi la ceremonia de deschidere a Saber Guardian. Lângă trupele de militari au fost expuse maşini de luptă, iar pe deasupra lor au zburat avioane MIG 21 Lancer şi F 16. De mâine, soldaţii vor începe activităţile de front.

Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual, începând cu 2013. A fost găzduit, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. Principalul obiectiv al exerciţiului este evidenţierea solidarităţii statelor partenere şi aliate NATO în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special în Europa.

Activităţile de instruire includ exerciţii tactice de stat major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, precum şi activităţi cu specific medical.

Exerciţiile planificate pe teritoriul ţării noastre se vor desfăşura în mai multe poligoane de instruire, printre care cele de la Cincu, Babadag şi Smârdan.

Similare
RECOMANDĂRI