Romania La Zi

România va beneficia de asistenţă financiară pentru dezvoltarea industriei TIC

post-img

Primele 11 contracte de finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 au fost semnate de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh. Proiectele se încadrează în acţiunea 2.2.1 aferentă Axei Prioritare 2 - „Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”.

Proiectele vizează dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei româneşti pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC şi realizarea proiectelor strategice inovative cu impact asupra dezvoltării întregii industrii TIC la nivel naţional sau internaţional.

Proiectele au o valoare a asistenţei financiare nerambursabile cuprinsă între 226,9 mii lei şi 4,04 milioane lei româneşti şi o perioadă de implementare cuprinsă între unul şi trei ani.

Categoriile de solicitanţi eligibili sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici sau mijlocii centrate pe domeniul TIC sau microîntreprinderi, întreprinderi mici sau mijlocii care fac parte dintr-un cluster centrat pe domeniul TIC, ce depun o cerere de finanţare singuri sau ca lider al unui consorţiu de IMM-uri care fac parte din clustere centrate pe domeniul TIC;

Sprijinul acordat va viza dezvoltarea de produse/servicii/aplicaţii TIC inovative prin:

  • investiţii în active corporale şi necorporale în cadrul unei investiţii iniţiale;

  • investiţii în cercetare industrială şi dezvoltare experimentală;

  • investiţii în proiecte de inovare ale IMM-urilor;

  • investiţii în proiecte de inovare de proces şi organizaţionale.