FOTO. România, solidară pe deplin cu Spania şi poporul spaniol. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului Spaniei
Vizualizari:

FOTO. România, solidară pe deplin cu Spania şi poporul spaniol. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului Spaniei

Administraţia Prezidenţială a iluminat Palatul Cotroceni vineri seară în culorile drapelului spaniol, în semn de solidaritate cu Spania şi cu poporul spaniol. Alături de Italia, Spania este cea mai grav afectată ţară din Europa de pandemia cu noul coronavirus, cu peste 117.000 de cazuri înregistrate şi aproape 11.000 de decese.

“România se solidarizează pe deplin cu Spania în această perioadă dificilă. În această seară, Palatul Prezidenţial al României este iluminat cu culorile drapelului”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Twitter, scrie Calea Europeană.
Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 221 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Potrivit sursei citate, cei doi lideri au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania şi România, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

“Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România este alături de autorităţile spaniole în eforturile pe care le fac pentru depăşirea situaţiei actuale dificile şi este pe deplin solidară cu poporul spaniol, greu încercat în această perioadă. Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state. Din această perspectivă, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru tratamentul medical acordat de autorităţile spaniole reprezentanţilor comunităţii române afectaţi de noul coronavirus”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a prezentat măsurile adoptate de autorităţile de la Bucureşti pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii virusului.

“Preşedintele României a apreciat că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea asumate la nivelul statelor membre UE şi al instituţiilor europene sunt esenţiale pentru depăşirea crizei cauzate de pandemia COVID-19, prin identificarea de soluţii echitabile şi echilibrate, care să permită abordarea coerentă a impactului inevitabil al crizei asupra economiilor statelor membre şi asupra cetăţenilor europeni”, indică Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele Guvernului spaniol de sprijinul său pentru continuarea dezvoltării, consolidării şi diversificării relaţiilor bilaterale excelente dintre cele două state, susţinute de un Parteneriat Strategic solid, precum şi de determinarea de consolidare a schimburilor economice după depăşirea crizei sanitare.

Similare
RECOMANDĂRI