România s-a situat în 2020 pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu porumb şi pe locul doi la producţia realizată, după Franţa
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

România s-a situat în 2020 pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu porumb şi pe locul doi la producţia realizată, după Franţa

România s-a clasat pe locul al doilea în Uniunea Europeană, după Franţa, în ceea ce priveşte suprafaţa producţia de porumb boabe realizată anul trecut, cu un total de 10,8 milioane de tone, deşi recolta a suferit scăderi de aproape 40% faţă de anul 2019 din cauza secetei pedologice, potrivit datelor provizorii furnizate de Institutul Naţional de Statistică din România (INS).

România ocupa, de asemenea, prima poziţie când vine vorba de suprafaţa cultivată cu porumb, cu peste 2,6 milioane de hectare (ha), potrivit CaleaEuropeana.ro.

© INS

Aşadar, în clasamentul pprivind producţiile de porumb boabe din UE, Franţa a raportat anul trecut o cantitate de 13,333 milioane de tone, România a raportat o cantitate de 10,844 milioane de tone, poziţia a treia este ocupată de Ungaria, cu 8,334 milioane de tone, urmată de Italia, unde s-au produs 6,793 milioane de tone.
Conform sursei mai sus amintite, suprafaţa cultivată cu porumb în România a depăşit 2,639 milioane ha anul trecut, în Franţa fiind cu aproape un milion mai mică, respectiv 1,664 milioane hectare, în Ungaria există 973.000 ha, în vreme ce în Italia s-au cultuvat 603.000 ha cu porumb.

În 2018 şi 2019, România a fost ”campioană” în rândul statelor membre în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată şi producţia de porumb boabe realizată.

Şi în ceea ce priveşte floarea soarelui România ocupă primul loc, atât la suprafaţa cultivată cât şi la producţia realizată.

La grâu, România se află pe locul patru la suprafaţa cultivată, după Franţa, Germania şi Polonia şi pe locul şase la producţia realizată după Franţa, Germania, Polonia, Spania şi Italia.

La cartofi, România s-a situat pe locul patru la suprafaţa cultivată după Polonia, Germania, Franţa şi pe locul şase la producţia realizată după Germania, Franţa, Olanda, Polonia şi Belgia.

Similare
RECOMANDĂRI