România, pe locul 2 în UE la administrarea schemei complete de vaccinare anti-COVID
Vizualizari:

România, pe locul 2 în UE la administrarea schemei complete de vaccinare anti-COVID

România se află pe locul 2 în UE la administrarea schemei complete de vaccinare a declarat marţi, 23 februarie, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, de la Palatul Victoria, informează Agerpres.

„Comparativ cu ţările membre ale Uniunii Europene, în momentul de faţă, pot să vă spun că în ceea ce priveşte numărul dozelor administrate la suta de persoane, suntem pe locul trei, cu un procent de 7,26. În ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate cu cele două doze, practic cu schema completă de vaccinare, vorbim de o rată de acoperire vaccinală de 3% din populaţia eligibilă şi suntem pe locul al doilea, alături de Danemarca; pe prima poziţie este Malta”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Palatul Victoria, scrie Calea Europeană.

De asemenea, raportat la nivel global, România este pe locul şase în ceea ce priveşte administrarea celei de-a doua doze, practic, ca număr total de persoane vaccinate cu schemă completă raportat la suta de locuitori, a mai spus preşedintele campaniei de vaccinare de la nivel naţional.

Vaccinul Moderna se administrează în România din data de 4 februarie 2021, iar vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.
 

Similare
RECOMANDĂRI