România. După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădiniţele şi piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private
Vizualizari:

România. După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădiniţele şi piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noi măsuri de relaxare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile, grădiniţele şi creşele private, precum şi sălile de fitness şi piscinele exterioare.

Anunţul a fost făcut după ce şeful statului a discutat cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, scrie Digi24.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

Am luat în discuţie necesitatea prelungirii strării de alertă.

Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricţii care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private - nu publice, private - cu număr un pic mai mare de participanţi, în speţă 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior şi 50, dacă vor avea loc în extrerior.

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care vor lucra, care vor avea de mers la lucru şi în perioada vacanţei, va fi posibilă - nu obligatorie, dar posibilă - redeschiderea after school-urilor, grăiniţelor şi creşelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienţi internaţi în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte.
 


 
Similare
RECOMANDĂRI