Romania La Zi

România, cu şanse mari la concursul de dans sportiv Transylvanian Grand Prix

post-img

Peste 2.000 de concurenţi din mai multe ţări se vor întrece, în perioada 15-17 septembrie, la Transylvanian Grand Prix, cel mai important concurs de dans sportiv al anului din România, potrivit Agerpres.

Competiţia de World Open Standard de anul acesta se anunţă una extrem de disputată. Multe perechi din TOP 50 şi-au anunţat deja prezenţa la evenimentul de la Sibiu.

Cea mai bine clasată pereche în topul mondial înscrisă în competiţia de la Sibiu până în acest moment este formată din Evgeny Moshenin şi Dana Spitsyna, din Rusia, ocupanţi ai locului 6 în clasamentul mondial. Al doilea cel mai bine clasat cuplu dintre cele prezente la Transylvanian Grand Prix e format din Vasily Kirin şi Ekaterina Prozorova, pe locul 11 în lume. Printre favoriţi se numără şi cuplul Rareş Cojoc — Andreea Matei din România, în momentul de faţă ocupanţi ai locului 26 în clasamentul mondial. Rareş este multiplu campion naţional, semifinalist la Campionatul European de dansuri standard de anul acesta şi unul dintre cei mai titraţi dansatori sportivi din ţară.

Secţiunea latino este la fel de disputată ca şi cea standard. Campionii Germaniei şi ocupanţi ai locului 4 în clasamentul mondial, Timur Imametdinov şi Nina Bezzubova, sunt principalii favoriţi la această secţiune, urmaţi de Andreea şi Silvestri Martina Varati, din Ungaria, ocupanţi ai poziţiei 7 în clasament. România va fi bine reprezentată la secţiunea latino, cu Ştefan Grigore şi Laura Filipescu, în prezent pe locul 22 în clasamentul mondial şi prin Alexandru Miculescu şi Andra Păcurar, aflaţi o poziţie mai jos în acest clasament. Cuplul Miculescu/Păcurar deţine titlul de campion mondial la categoria sub 21 de ani şi este cea mai tânără pereche din top 24 mondial. De asemenea, cei doi sunt multipli finalişti ai campionatelor mondiale de tineret şi sub 21 de ani.

În total, în cele trei zile de concurs vor evolua pe parchetul Sălii Transilvania peste 500 de perechi venite din 25 de ţări din întreaga lume. Open-urile Standard şi Latino sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulţi 19-34 ani, Senior I 35 — 44 ani şi Senior II 44 — 55 ani. Competiţia este arbitrată de oficiali din 20 de ţări, 30 de arbitri internaţionali şi peste 50 de arbitri şi oficiali români.

Evenimentul are loc între 15 şi 17 septembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 şi duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiţiei vor avea loc sâmbătă şi duminică. Premiile totale oferite concurenţilor depăşesc 25.000 de euro.