România a primit încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid
Vizualizari:

România a primit încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid

România a primit miercuri dimineaţă încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid, din cota pe care pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene.

Dintre acestea, 40.000 de doze au fost aduse la Bucureşti cu o aeronavă care a aterizat miercuri dimineaţă pe Aeroportul Henri Coandă şi vor fi transportate la Institutul Cantacuzino. Restul vor ajunge în Timişoara şi Cluj, scrie Digi24.

Aceasta este cea de-a treia tranşă de vaccin care ajunge în România. Prima a fost de 10.000 de doze, iar a doua de 140.500. Până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin.

România ar trebui să înceapă la mijlocul lunii ianuarie cea de-a doua etapă de vaccinare.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populaţia generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esenţiale şi nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Aceasta, în condiţiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni.

Similare
RECOMANDĂRI