România a obţinut un miliard de euro de la Comisia Europeană pentru IMM-uri. Cum vor fi împărţiţi banii
Vizualizari:

România a obţinut un miliard de euro de la Comisia Europeană pentru IMM-uri. Cum vor fi împărţiţi banii

Un miliard de euro, bani europeni, vor veni pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România. Ministerul Fondurilor Europene a obţinut această sumă de la Bruxelles. Cu aceşti bani, multe firme îşi vor reporni motoarele.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloş, a anunţat vineri creşterea până la un miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici, scrie Digi24.

„Ajutorul pus la dispoziţia IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a discutat pentru suma de 750 de milioane, iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obţinut o sumă totală de un miliard de euro”, a spus Marcel Boloş, potrivit unui comunicat.

Ministrul a detaliat cele 4 instrumente negociate cu Comisia Europeană, care sunt în curs de analiză în Guvern:

  • Granturi în valoare de 10% din cifra de afaceri destinate capitalului de lucru necesar finanţării activităţilor curente, cum sunt stocurile.
  •  Vouchere de consum, inclusiv cele de turism, pentru digitalizare sau pentru servicii.
  •  Subvenţionarea salariilor pentru persoanele aflate în şomaj tehnic, măsură ce va acoperi până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de Comisia Europeană.
  •  Sprijinirea investiţiilor sub forma schemelor de ajutor de stat, valoarea maximă fiind de 800.000 euro pentru fiecare IMM.
Similare
RECOMANDĂRI