Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regina mamă Elena s-a întors acasă. Se va odihni în pământ românesc, la Curtea de Argeş

Momente istorice pentru România. După 71 de ani de exil Regina-Mama Elena s-a întors acasă. Osemintele reginei au fost aduse la Bucureşti, cu o aeronavă, pe aeroportul Otopeni, unde a avut loc o ceremonie impresionantă. De acolo, sicriul a fost dus la Palatul Elisabeta. Acolo zeci de oameni i-au adus un ultim omagiu Reginei-Mamă Elena. Mâine, la Curtea de Argeş va avea loc ceremonia de reinhumare. TVR este partener oficial al acestor evenimente istorice.

Regina mamă Elena şi-a dormit somnul de veci în cimitirul din Laussane vreme de 37 de ani. De astăzi, Mama Regelui Mihai se alătură suveranilor României după 7 decenii de exil. Aeronava Forţelor Aeriene Române care a adus în ţară sicriul Reginei a aterizat la ora 11 pe Aeroportul din Otopeni.
 
La ceremonialul militar şi religios au asistat Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesele Sofia şi Maria. Dar şi oficiali ai instituţiilor statului, ai armatei, membri ai corpului diplomatic şi ai bisericii.
 
De la aeroport, sicriul reginei mamă a fost dus la palatul Elisabeta pentru un ultim popas în capitală, înainte de a fi reinhumata alături de fiul său Mihai, la Curtea de Argeş. Militarii regimentului 30 Garda Mihai Viteazul au purtat cosciugul pe brate pana in Sala Regilor, unde a fost depus pentru o ora. In prezenta membrilor familiei Regale a fost oficiata o slujba, iar acestia s-au recules la cataflac. Pe esplananda din fata palatului, tineri si batrani au venit sa aprinda o lumanare si sa ii aduca flori albe, preferatele Reginei.
 
Desi destinul nu a fost prea bland cu ea, regina mama Elena a continuat, din exil, să dăruiască, sa ajute şi a murit împăcată. Spunea mereu că regimul comunist va cădea şi se va întoarce alături de fiul ei în ţară. Acum se va putea odihni în pământ românesc, la Curtea de Argeş, alături de Mihai I şi de ceilalţi regi ai României.
Similare
RECOMANDĂRI