Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSD nu merge cu Tăriceanu la prezidenţiale. Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea, în război deschis pentru candidatură

În aceeaşi şedinţă cu scântei, PSD a decis să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi să înceapă negocierile cu ALDE şi Pro România pentru susţinere. Nu e clar cine va fi acesta, dar din schimburile tăioase de replici din şedinţa de azi, candidatura pare disputată de Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea. Nici discutţiile cu ALDE nu se anunţă uşoare, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu nu pare dispus să renunţe să candideze.

Şedinţa Comitetului executiv a PSD a fost marcată de întoarcerea în prim plan a Gabrielei Firea. Primarul Capitalei a revenit după mai multe intervenţii chirurgicale, ca să ceară imperativ desemnarea rapidă a candidatului PSD la prezidenţiale, sugerând că este îndreptăţită să fie chiar ea în această poziţie.

Nici Firea nici apropiaţii săi nu ascund că şi-ar dori o candidatură susţinută de mai multe partide.

Votul liderilor PSD a fost însă aproape unanim în favoarea unui candidat propriu şi pentru începerea negocierilor cu ALDE şi Pro România pentru susţinerea acestuia.

ALDE a decis însă deja să meargă pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu. Sunt discuţii destul de avansate ca şeful Senatului să fie spijinit şi de partidul lui Victor Ponta.

În aceste condiţii, Viorica Dăncilă spune că PSD s-ar mulţumi şi cu un acord pentru sprijin în turul al doilea. Cu condiţia să ajungă acolo.

Candidatul PSD la prezidenţiale va fi desemnat de Congres pe 3 august.

Similare
RECOMANDĂRI