Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proteste în oglindă la Bucureşti. Jandarmii, fără gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, doar pliante şi apel la calm

În loc de gaze lacrimogene, pliante. În loc de tunuri cu apă, vorbe bune şi tinere jandarm cu alură de fotomodel care îndemnau la calm. A fost tabloul acţiunii Jandarmeriei de la mitingul din Bucureşti de aseară, care nu a mai avut nimic de-a face cu cel din 10 august 2018.

Spre deosebire de anul trecut, numărul participanţilor la protest a fost mult redus. Şi nu au existat nici grupurile de agitatori, ultraşii care au declanşat violenţele cu jandarmii anul trecut.

De data aceasta, jandarmii şi-au concentratat acţiunile sub deviza dialogului. Numai că protestatarii nu au uitat nimic din ce s-a întâmplat anul trecut. Nici gazele lacrimogene, nici tunurile cu apă.

Jandarmii înarmaţi sau mascaţii de anul trecut au fost înlocuiţi cu tinere jandarm, amabile, care le împărţeau protestatarilor pliante. Colegii lor au asigurat ordinea şi au intervenit doar când a fost absolută nevoie. De exemplu, când au depistat protestatari cu arme albe. În rest, punct de comunicare cu presa şi reţinere.

 

Anul trecut, politicienii de la putere, inclusiv mulţi miniştri, vorbeau despre o tentativă de lovitură de stat din partea protestarilor.

Azi ministrul de Interne Mihai Fifor, pe atunci ministru al Apărării în guvernul Dăncilă, le mulţumeşte tuturor, inclusiv protestatarilor pentru felul în care s-au comportat. Într-o postare pe Facebook, el vorbeşte despre mitingul de ieri ca despre un act democratic sănătos şi fără incidente.

Similare
RECOMANDĂRI