Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe ale României faţă de modificarea Legilor Justiţiei
Sursa foto:TVR Vizualizari:

Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe ale României faţă de modificarea Legilor Justiţiei

Românii au ieşit din nou în stradă pentru a cere o justiţie independentă. Duminică seară au avut loc ample proteste în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară şi din Diaspora. În Bucureşti, oamenii care se opun proiectelor de modificare a Legilor Justiţiei promovate de Coaliţia PSD-ALDE s-au adunat în faţa Guvernului şi au pornit în marş, spre Palatul Parlamentului. Au participat peste 15 mii de protestatari.

În Bucureşti, protestatarii au început să se adune înainte de ora 18.00 în Piaţa Victoriei, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare. La ora 19.00 au plecat în marş, spre Parlament, pe traseul bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Piaţa Universităţii, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv şi Revoluţiei din 1989 şi au cântat imnul.

Peste 15000 de oameni au participat la protest, conform Jandarmeriei Române. Protestatarii au avut steaguri tricolore, pancarte, vuvuzele şi tobe. Circulaţia rutieră a fost parţial blocată. Protestatarii au scandat 'Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!', Justiţie, nu corupţie!', 'Nu vrem să fim conduşi de hoţi!', 'Aţi minţit poporul cu televizorul!', 'DNA să vină să vă ia!' Protestatarii sunt nemulţumiţi de modificările aduse Legilor Justiţiei.

Pe traseu, au fost supravegheaţi de jandarmi (din echipe de negociatori sau jandarmi călare) şi poliţişti de la Rutieră, care le-au cerut protestatarilor să lase o bandă de circulaţie liberă.

Manifestanţii şi-au aprins lanternele de la telefoanele mobile şi i-au aclamat pe cei care protestează în ţară.

În jurul orei 20.30, protestatarii au început să ajungă în faţa Palatului Parlamentului, scandând 'Justiţie, nu corupţie', 'Demisia', 'DNA, să vină să vă ia'!, folosind vuvuzele, fluiere şi portavoci. Întregul traseu a durat aproximativ 3 ore. Nu au fost incidente.

Similare