Program F-16. S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei de avioane de luptă multirol a României
Vizualizari:

Program F-16. S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei de avioane de luptă multirol a României

Ministrul Apărării Naţionale a României, Nicolae Ciucă, a stabilit în Portugalia principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Alături de cele 12 aeronave deja cumpărate, aviaţia militară va mai achiziţiona, din Portugalia, încă patru aeronave multirol pe parcursul acestui an şi o a cincea anul viitor. Toate avioanele vor fi modernizate şi adaptate la cerinţele contractuale, a precizat ministrul Ciucă, potrivit MApN, scrie Defense Romania.

Două aeronave F-16 modernizate vor fi livrate în luna iunie, alte două în octombrie, urmând ca a cincea aeronavă să fie livrată Forţelor Aeriene Române în 2021.

Ministrul Nicolae Ciucă a subliniat în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Portugalia că România va beneficia de „transferul de cunoştinţe şi tehnologie pentru a moderniza şi realiza mentenanţa pentru F-16.

„Aş vrea din nou să-mi exprim recunoştinţa şi să mulţumesc Ministerului Apărării din Portugalia pentru tot ceea ce a făcut în sprijinul completării acestei prime escadrille de F-16 a României, prin cumpărarea a încă cinci noi aeronave. Din punct de vedere militar este important, pentru că vom avea o escadrilă completă, dar, ceea ce este cel mai important, este faptul că vom beneficia de transferul de cunoştinţe şi tehnologie pentru a moderniza şi a realiza mentenanţa aeronavelor F-16”, a precizat Nicolae Ciucă, în Portugalia.

„Aşa cum am discutat şi am subliniat efectele acestei dispoziţii sunt foarte importante. Pe de altă parte, cred că, aşa cum a menţionat domnul ministru portughez, în relaţiile dintre cele două armate şi dintre ţările noastre, trebuie să continuăm eforturile bilaterale pentru a întări şi consolida cooperarea dintre ministerele şi ţările noastre. Sunt multe domenii de cooperare şi iniţiative de colaborare ale ţărilor noastre în cadrul UE şi NATO. Am descoperit foarte multe oportunităţi care urmează să fie analizate şi care mă determină să fiu încrezător în cooperarea noastră bilaterală”, a completat ministrul Apărării. 
Similare
RECOMANDĂRI