Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Principesa Margareta, mesaj adresat românilor de pretutindeni cu ocazia Crăciunului

Custodele Coroanei a adresat românilor de pretutindeni un mesaj cu ocazia Crăciunului. Principesa Margareta a vorbit despre greutăţile pe care oamenii le-au avut de trecut anul acesta şi despre speranţa care ne va salva.

Cetăţenii vulnerabili trebuiesc protejaţi în continuare, şi, totodată, viaţa economică trebuie îngrijită, după daunele grave pe care le-a suferit în acest an, arată Mesajul de Crăciun al Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei, pe care vi-l prezentăm integral mai jos:

„2020 a fost un an încercat pentru toată umanitatea, datorită pandemiei care a lovit grav toate ţările lumii. Viaţa multor oameni este dificilă, uneori aproape imposibilă. Dar nu trebuie să ne pierdem speranţa. Vom învinge întunericul şi greutăţile!

Chiar dacă a existat această mare suferinţă, pandemia ne-a dat totuşi ocazia să ne sprijinim unii pe alţii, să aducem la lumină ceea ce este mai bun în noi.

Vaccinurile vor veni, dar cred că anul viitor nu va fi uşor, suferinţele vor dura. Avem nevoie să continuăm să ne protejăm cetăţenii vulnerabili şi, totodată, să ne îngrijim viaţa economică, după daunele grave pe care le-a suferit în acest an.

COVID-19 a adus la lumină deficienţe la nivel global, atât în administraţie, cât şi, în mod tragic, în serviciile de sănătate. Dar familia mea şi cu mine dorim să ne exprimăm respectul şi admiraţia faţă de toţi cei care au luptat şi luptă în prima linie împotriva acestei pandemii.

Pentru familia mea, anul 2020 a adus o sărbătoare importantă. S-au împlinit 30 de ani de la revenirea noastră în ţară. La 18 ianuarie 1990, sora mea, Sofia, şi cu mine am adus solia Regelui Mihai pe pământ românesc, pentru prima oară după anul 1948. A fost un moment de comuniune cu toată naţiunea. Am revenit acasă.

România s-a transformat total în cei 30 de ani. Generaţiile de astăzi sunt implicate şi pline de creativitate. Graţie lor, am încredere în viitor.

Situaţia din acest an ne-a limitat acţiunile publice, dar am reuşit să facem două vizite externe, în Marea Britanie şi Polonia. Şi am fost prezenţi, virtual, la evenimente publice în Elveţia şi Turcia. Ca în fiecare an, am încercat să promovăm economia, educaţia, ştiinţa şi cultura românească. În acelaşi timp, am încercat să dăm încredere şi sprijin comunităţilor locale, în special prin munca noastră la Crucea Roşie, la Fundaţia Regală Margareta a României şi prin eforturile Casei mele.

Sacrificiul Domnului Nostru Iisus şi iubirea sa pentru oameni sunt o puternică încurajare pentru noi toţi. Prin Crăciun, ne simţim aproape de cei dragi, chiar dacă nu putem fi împreună, dar şi de toţi oamenii de pe pământ, indiferent de religia, limba sau ţara lor.

Din căminul nostru de la Săvârşin, doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi celor departe de patrie şi de familie, la mulţi ani cu sănătate, speranţă şi pace sufletească!”.

Similare
RECOMANDĂRI