Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în România pe 26 decembrie
Vizualizari:

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în România pe 26 decembrie

Prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 va ajunge în România în data de 26 decembrie.

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc o întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanşarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuţia, în România, a primei tranşe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie”, se arată în comunicatul oficial al Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, scrie Calea Europeană.

În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare şi a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experţii în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se opreşte de Crăciun şi de Anul Nou”.

De asemenea, au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel naţional şi local, asigurarea siguranţei distribuţiei, transportului şi a vaccinării propriu-zise, precum şi privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Similare
RECOMANDĂRI