Prima tranşă de vaccin Moderna a ajuns în România
Vizualizari:

Prima tranşă de vaccin Moderna a ajuns în România

Prima tranşă a serului produs de compania Moderna va ajunge miercuri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani, scrie Digi24.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

Valeriu Gheorghiţă, cooronatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat recent care sunt diferenţele între cele două vaccinuri anti-Covid, produse de companiile Pfizer şi Moderna. 

"Există o diferenţă între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului şi a personalului din centrul de vaccinare ţînând cont de disponibilitate. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare", a spus Gheorghiţă.
Similare
RECOMANDĂRI