Prezentatoarea TVR MOLDOVA, Ilinca Avram, va fi gazda show-urilor Eurovision România, alături de Aurelian Temişan
Sursa foto:Matinalii/Facebook Vizualizari:

Prezentatoarea TVR MOLDOVA, Ilinca Avram, va fi gazda show-urilor Eurovision România, alături de Aurelian Temişan

De la Cerbul de Aur la Eurovision: Aurelian Temişan şi Ilinca Avram sunt gazdele ediţiei din acest an a Selecţiei Naţionale. Cunoscutul artist şi vedeta TVR vor repeta experienţa de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară. De data aceasta, Ilinca şi Aurelian se pregătesc pentru semifinalele şi finala Eurovision România, seria de spectacole ce debutează duminică, 27 ianuarie, la Iaşi.

„După câteva participări la Selecţia Naţională, iată-mă din nou în mijlocul concursului Eurovision, de această dată din postura de prezentator. Îmi lipsea din palmares această calitate şi vreau să văd cum se simt emoţiile artiştilor, nefiind implicat în competiţie. Le ţin pumnii tuturor, fie ca cel mai bun să ne reprezinte şi, de ce nu, să ne aducă trofeul Eurovision”, a declarat Aurelian Temişan. Despre colaborarea cu Ilinca Avram, artistul a mărturisit că „Este o bucurie să mă revăd cu Ilinca şi că voi urca din nou pe scenă, alături de ea, după experienţa minunată de la Cerbul de Aur”.

Om de televiziune, dar pasionată şi de muzică, Ilinca este nerăbdătoare să debuteze pe scena Selecţiei Naţionale:

„Sunt fericită şi onorată că am primit această propunere. Eurovision este unul din cele mai cunoscute concursuri din lume şi este o mare provocare să fiu parte la acest eveniment de excepţie. Mă bucur să revin în atenţia publicului din România alături de Aurelian Temişan, după ce am făcut o echipă bună pe scena Cerbul de Aur de la Braşov”.

Sub sloganul „Împlineşte visul!”, seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează la Iaşi, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finalişti ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul şi telespectatorii vor califica alte şase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Finala Naţională va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucureşti.

Spectacolele vor fi transmise în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, de la ora 21.00.

Despre Aurelian Temişan

Şi-a făcut intrarea pe scena artistică în cadrul Festivalului Naţional Mamaia, în 1989. Ulterior a obţinut numeroase premii la festivaluri de muzică naţionale şi internaţionale.

Are peste 100 de piese româneşti în repertoriul propriu. A cochetat cu filmul apărând în „A doua cădere a Constantinopolului", în regia lui Mircea Mureşan, şi într-o serie de scurtmetraje. Charisma, inteligenţa, spontaneitatea, harul actoricesc l-au recomandat unor roluri în seriale de televiziune precum „Clanul Sprânceană” şi „Secretul Mariei”.

A jucat în două musical-uri - „Chicago” - care a făcut senzaţie pe scena Naţionalului bucureştean – şi în „Mamma mia”, pe scena Sălii Palatului.

Şi-a „împrumutat” vocea unor personaje celebre, precum Şobolanul Git, din filmul „Ratatouille” (2007) - în original vocea aparţinându-i lui Jake Steinfeld, sau Lordul Macintosh în filmul „Neînfricată” (2012) - vocea în original îi aparţine lui Craig Ferguson.

Despre Ilinca Avram

Este unul dintre „Matinalii” de la TVR Moldova, dar prima întâlnire cu televiziunea a avut-o încă de la 6 ani. Absolventă a Colegiului de Muzică Ştefan Neaga, secţia dirijor coral, Ilinca a cochetat câţiva ani cu Turismul urmând cursurile Academiei de Studii Economice din Chişinău, pentru ca, apoi să aleagă lumea fascinantă a camerei de luat vederi. A lucrat atât în spatele camerelor - pe platourile de filmare ale unor producţii Hallmark (“A winter Prince”), Discovery (“Harley and the Davidsons”), 24TL Production (“Contract to kill”, “End of a Gun”, “Killing Salazar”, “Vlad – The Impaler”), cât şi în faţa lor ca jurnalist, reporter şi prezentator TV la televiziuni din Republica Moldova.

Nici lumea modei nu e străină de numele Ilincăi, în 2013 prezentatoare TVR Moldova şi-a fondat şi a lansat propria colecţie de haine.

Energică şi plină de pasiune, Ilinca a prezentat festivaluri şi evenimete, a organizat DORfest - Festivalul Nordului, ediţia a II-a, dar alucrat şi ca a lucrat ca PR. Printre pasiunele sale se numără lectura, călătoriile, tricotatul şi yoga.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

Similare
RECOMANDĂRI