Preşedintele României, Klaus Iohannis: Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate. Trebuie să vedem cine a dat comanda politică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate. Trebuie să vedem cine a dat comanda politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la protestul anunţat în Piaţa Victoriei, că se aşteaptă ca de data asta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să facă doar ceea ce trebuie să facă, adică să păstreze ordinea. Şeful statului a amintit de violenţele de anul trecut.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti  că, în urmă cu un an, guvernul PSD şi-a atacat propriii cetăţeni.

„Este 10 august. Acum un an de zile s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos: românii au venit să demonstreze paşnic. După aceea, am intrat în una din marile tragedii postdecembriste. Guvernul pesedist şi-a atacat propriii cetăţeni cu bâte, cu gaze lacrimogene. Români care au demonstrat paşnic au fost atacaţi de guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple aşa ceva niciodată. Este clar, evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate. Trebuie să vedem cine a dat comanda politică, pentru că aşa ceva inimaginabil”, a afirmat preşedintele, venit la campania de strângere de semnături pentru o nouă candidatură la prezidenţiale, iniţiată de PNL.

Iohannis şi-a exprimat speranţa că protestul de astăzi va fi unul paşnic, iar Guvernul se va abţine de la acţiuni de forţă: „Îmi doresc tare mult că dacă astăzi are loc o manifestare de comemorare a ceea ce s-a întâmplat anul trecut să fie frumoasă, paşnică şi sper foarte mult ca de data asta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm”.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns azi în Piaţa Universităţii, la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Campania a fost lansată de Partidul Naţional Liberal. În Piaţa Universităţii au ajuns şi liderul PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul Rareş Bogdan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedinţii organizaţiilor de sector din Capitală, alţi lideri ai partidului, dar şi voluntari.

Campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale a început sâmbătă, la ora 11.00, în Piaţa Universităţii.

Întrebat dacă va merge la protestul din Piaţa Victoriei, şeful statului a precizat: „Astăzi sunt în Piaţa Universităţii împreună cu voi şi mă bucur foarte mult că suntem cu toţii împreună aici”.

Potrivit Agerpres,  peste o sută de persoane au venit sâmbătă la prânz în Piaţa Universităţii, cu bannere pe care sunt inscripţionate mesajele „Pentru o Românie normală” şi „Iohannis, preşedintele meu”.

Similare
RECOMANDĂRI