Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, sâmbătă, o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, în marja participării la Conferinţa de Securitate de la München, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi vicepreşedintele SUA, Mike Pence, au evocat stadiul excelent al Parteneriatului Strategic România-SUA şi posibilităţile concrete de aprofundare a acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul consecvent al României şi al său personal pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi pentru întărirea relaţiei transatlantice.

Vicepreşedintele american i-a mulţumit preşedintelui României pentru substanţa şi soliditatea Parteneriatului Strategic, precum şi pentru modul în care Klaus Iohannis acţionează pentru susţinerea Parteneriatului („strong leadership”), apreciind că SUA şi România sunt prieteni foarte apropiaţi.

Vicepreşedintele Mike Pence a reamintit relaţia apropiată a Preşedintelui SUA, Donald Trump, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Agerpres notează că preşedintele Klaus Iohannis a mai avut, sâmbătă, întâlniri bilaterale cu preşedintele American Jewish Committee, David Harris, cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber şi cu negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

Klaus Iohannis a participat, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Similare
RECOMANDĂRI