Preşedintele Klaus Iohannis are mai multe întâlniri la Bruxelles
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Klaus Iohannis are mai multe întâlniri la Bruxelles

După întâlnirea cu Jean Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis are o întrevedere şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Preşedintele României se va afla miercuri la Bruxelles, ca urmare a invitaţiei care i-a fost adresată, în luna decembrie 2017, de către Preşedintele Comisiei Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei. Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene.

Pe agenda întâlnirii se vor afla şi negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, securitatea externă şi internă a Uniunii şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere şi vecinătatea estică.

De asemenea, va fi discutată situaţia din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei, a precizat sursa citată.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis va sublinia angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea.

Similare
RECOMANDĂRI