Preşedintele Germaniei, mesaj către Klaus Iohannis: Simbolizaţi diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă a Europei şi a României
Vizualizari:

Preşedintele Germaniei, mesaj către Klaus Iohannis: Simbolizaţi diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă a Europei şi a României

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a transmis un mesaj de apreciere omologului său român, Klaus Iohannis, subliniind că activitatea şi biografia şefului statului reprezintă “diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă a Europei şi a României”.

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a avut o intervenţie online, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada Germaniei la Bucureşti cu ocazia Zilei Unităţii Germane şi care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

El s-a adresat direct şefului statului român.

“Domnule Klaus Iohannis, aţi fost timp de mulţi ani profesor. Prin activitatea şi biografia dumneavoastră simbolizaţi diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă a Europei şi a României“, a afirmat Frank-Walter Steinmeier, potrivit Agerpres.

Totodată, a făcut o paralelă între noul campus şi valorile europene.

“Acest nou campus trebuie să reprezinte tot ceea ce ne face puternici în Europa – comunitatea, diversitatea, democraţia şi valorile Iluminismului. Faptul că românii şi germanii sărbătoresc împreună Ziua Unităţii Germane ne reaminteşte ce ne uneşte şi ne face mai puternici, în Germania şi în Europa, depăşind toate deosebirile şi contradicţiile. Aniversăm unitatea noastră în diversitate”, a spus Frank-Walter Steinmeier. 

“Doresc să-i mulţumesc domnului Preşedinte Federal Frank-Walter Steinmeier pentru cuvintele de apreciere la adresa cooperării dintre România şi Germania şi să-l asigur că România, ca stat profund ataşat idealului de unitate europeană, reprezintă un partener solid şi de încredere al Germaniei în spaţiul central şi sud-est european“, a spus Iohannis, în debutul discursului său, subliniind că aşteaptă cu mare plăcere vizita la Bucureşti a preşedintelui federal, de îndată ce condiţiile o vor permite.

Klaus Iohannis este membru al unei vechi familii de saşi transilvăneni, fiind născut la Sibiu. Şi-a început cariera politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.  În anul 2000 a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului, pe care le-a câştigat cu peste 70% din voturi. Klaus Iohannis a continuat să reprezinte prima opţiune a sibienilor la toate alegerile care au urmat, câştigând, cu scoruri impresionante, patru mandate de primar din partea FDGR.

Similare
RECOMANDĂRI