Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni: Proiectul Generation Z, iniţiat de eleva Maia Pricopie, desemnat câştigător din partea României
Sursa foto:www.europarl.europa.eu Vizualizari:

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni: Proiectul Generation Z, iniţiat de eleva Maia Pricopie, desemnat câştigător din partea României

Proiectul Generation Z, iniţiat de o elevă de la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucureşti, Maia Pricopie, împreună cu colegii ei şi un grup de voluntari din Luxemburg, Germania şi Belgia, a fost desemnat câştigător din partea României pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, potrivit Biroului Parlamentului European din România, citat de CaleaEuropeana.ro.

Potrivit sursei citate, în perioada mai-iunie, juriul va decide primele 3 locuri la nivel european. Ceremonia de premiere va avea loc la Aachen, în data de 30 septembrie. Fiecare organizaţie care a câştigat la nivel naţional va putea trimite un reprezentant la premiere.

Încă din 2008, Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen invită în fiecare an tineri din toate statele membre ale Uniunii Europene să prezinte proiecte realizate de tineri pentru tineri care să demonstreze o participare activă la dezvoltarea Europei.

Dintre cele 27 de proiecte nominalizate de juriile naţionale din fiecare ţară a UE se aleg trei proiecte câştigătoare. Primul premiu este de 7.500 EUR, al doilea de 5.000 EUR şi al treilea de 2.500 EUR. Dacă situaţia o va permite, la ceremonia de decernare din mai 2021 vor fi invitaţi la Aachen, în Germania, toţi cei 27 de laureaţi naţionali.

Similare
RECOMANDĂRI