Premierul României, Sorin Grindeanu, în vizită oficială în Croaţia
Sursa foto:Renasterea banateana Vizualizari:

Premierul României, Sorin Grindeanu, în vizită oficială în Croaţia

Premierul României, Sorin Grindeanu, se află în Croaţia, într-o vizită oficială. Şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu omologul său croat, Andrej Plenkovic. La finalul întrevederii, cei doi oficiali au susţinut declaraţii comune de presă.

"Am semnat astăzi două documente. Acordul privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate şi Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Economică a Republicii Croaţia. Semnarea arată intenţia ambelor state de intensificare a relaţiilor bilaterale", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii cu omologul croat.

Sorin Grindeanu urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Republicii Croaţia, Kolinda Grabae, dar şi cu preşedintele Parlamentului croat, Gordan Jandrokovic.

La finalul vizitei în Croaţia, în jurul orei 14:30-14:45, premierul Sorin Grindeanu va susţine o conferinţă de presă pentru mass-media din România.

"Temele de interes bilateral şi european înscrise pe agenda convorbirilor de la Zagreb vor fi abordate inclusiv din perspectiva dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene, atât România, cât şi Croaţia susţinând necesitatea coeziunii şi solidarităţii în interiorul Uniunii. Subiectul este de interes pentru ambele ţări, inclusiv în contextul în care România a început deja pregătirea primului său mandat la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, iar Croaţia va deţine acest mandat la un an după România, în primul semestru al anului 2020. Cele două ţări şi-au propus, totodată, să coopereze pentru aderarea lor la Spaţiul Schengen, aspecte evidenţiate inclusiv cu prilejul convorbirilor pe care premierul Sorin Grindeanu le-a avut în luna martie, la Palatul Victoria, cu Davor Ivo Stier, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Externe şi Europene din Republica Croaţia", se arată într-un comunicat al Executivului de la Bucureşti.

Similare