Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Premierul României, Mihai Tudose, anunţă o "mini-remaniere" guvernamentală. Sunt vizaţi 3 miniştri

"Săptămâna aceasta voi lua nişte decizii. Dure, dar necesare", a subliniat luni seară şeful executivului, Mihai Tudose, la un post de televiziune. Premierul a admis că sunt trei miniştri "cu probleme". Aceştia "creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi, în unele dintre situaţii, chiar la nivel de Comisie Europeană".

"Aş minţi dacă aş spune că toate lucrurile sunt în ordine. Nu, nu sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Dar am mai spus-o (...) nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile. La un moment dat trebuie să pleci. (...) Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi. Noi nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea. Şi atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză: ori sunt eu de vină prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre. Prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate şi săptămâna asta voi lua nişte decizii. Dure, dar necesare", a declarat premierul Mihai Tudose.

"Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puţin încă 2 miniştri care am să-i rog să părăsească cabinetul", a subliniat premierul Mihai Tudose. El a confirmat că este vorba despre o "mini-remaniere guvernamentală".

"Sunt 3 cu probleme, care într-adevăr creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi, în unele dintre situaţii, şi la nivel de Comisie Europeană", a subliniat Mihai Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat la nivel de Comisie Europeană faptul că ar fi bine ca aceste persoane să nu facă parte din guvern, şeful executivului a răspuns: "Nu ştiu dacă 'sugerat' e cuvântul. Cred că atunci când cineva spune clar un lucru, nu e sugestie, e un mesaj foarte clar". Mihai Tudose a reiterat că va lua o decizie săptămâna aceasta.

"Hai să spunem că situaţia din ultimele zile a grăbit şi definitivat decizia", a mai precizat premierul.

El a pus tensiunea din ultimele zile de pe scena politică pe seama unui anumit "sentiment de frustrare al unora", pe seama nemulţumirii altora, inclusiv din partid, dar şi a celor din afara partidului, care văd că lucrurile merg.

"Nişte oameni care nu sunt foarte fericiţi că nu le-au ieşit nişte jocuri şi vorbesc şi de anumiţi lideri de sindicat, nu toţi - unii sunt nişte oameni extraordinari, care au înţeles ce facem şi sunt de acord, dar care îşi văd periclitată poziţia sau, ştiu eu, anvergura cu care se laudă respectivii", a subliniat Tudose.

Întrebat dacă a spus că ia în calcul să-şi dea demisia, şeful executivului a răspuns: "Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei — maximum patru persoane. (...) Dacă lucrurile stau aşa de rău şi guvernul s-a prăbuşit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine".

Similare