Premierul Mihai Tudose, la TVR: Am fost şocat că nu sunt bani de salarii. I-am solicitat demisia lui Adrian Ţuţuianu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Mihai Tudose, la TVR: Am fost şocat că nu sunt bani de salarii. I-am solicitat demisia lui Adrian Ţuţuianu

Premierul României, Mihai Tudose, a declarat marţi seara, într-un interviu acordat pentru emisiunea "România 9" de la TVR 1, că ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a demisionat din cauza comunicării eronate privind plata salariilor din minister. Şeful Guvernului a vorbit şi despre alte subiecte la zi, precum întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi deficitul bugetar.

"Greşeala domniei sale (a lui Adrian Ţuţuianu, n.r) a fost că a lăsat să treacă aşa ceva, că ştia că există acest tip de discuţii şi, în loc să dezamorseze, să ne spună măcar despre ce e vorba acolo, lucrurile au ajuns în acest punct", a declarat premierul Tudose în exclusivitate pentru TVR.

Premierul a confirmat că interimatul la Apărare va fi preluat de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Şeful executivului a povestit cum a aflat de problemele de la Apărare: "Ne-am trezit brusc cu o ştire şi cu o postare pe site-ul Ministerului Apărării, nişte indicaţii de la centru către teritoriu prin care cineva trebuia să facă nişte artificii cu banii, că nu sunt bani de salarii şi trebuie o parte acum şi o parte după. Recunosc că am fost şocat, eram chiar cu vicepremierul şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Dragnea la masă. Am plecat împreună toţi trei la masă după votul din Parlament. În timp ce eram la masă, toţi trei am aflat că există această alertă în România, că nu mai sunt bani pentru Apărare. Prima dată l-am sunat pe ministrul de Finanţe care era la fel de şocat şi el. Apoi l-am sunat şi pe ministrul Apărării. Ştiţi că cineva a greşit într-o comunicare şi înţeleg că de vineri se tot cocea o chestie de genul acesta. Am lăsat baltă masa şi am venit toţi la serviciu. L-am rugat pe domnul ministru să vină să-mi explice, i-am solicitat demisia. I-am spus că demisia ar fi un act de onoare să ieşim din această situaţie," a declarat Mihai Tudose.

Prim-ministrul a precizat că Adrian Ţuţuianu şi-a scris demisia, pe care i-a acceptat-o. Apoi l-a informat pe Liviu Dragnea, a sunat la Palatul Cotroceni pentru a-l informa pe preşedinte Klaus Iohannis şi a trimis actele pentru interimat.

Mihai Tudose a dat asigurări că sunt bani la buget pentru Ministerul Apărării.

Ministrul Apararii, Adrian Ţuţuianu, a demisionat după ce a fost certat de premierul Tudose pentru un comunicat de presă. În document se spune că, în lipsa rectificării bugetare, militarii îşi vor primi drepturile salariale eşalonat. Sursele noastre spun că mai marii din conducerea PSD au luat foc când au vazut comunicatul. Ca să calmeze spiritele, ministrul şi-a pus demisia pe masă.

Premierul a precizat că săptămâna viitoare vom avea rectificare pozitivă şi a criticat previziunile Fondului Monetar Internaţional, despre care a afirmat: "Ori nu vă pricepeţi, ori are cineva ceva cu România".

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale pentru le arăta cifrele pentru previziunea de sfârşit de an, respectiv pentru a primi suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României.

Premierul Mihai Tudose caută soluţii pentru ca divulgarea numelor de bănci sau firme prinse pe picior greşit de ANPC să nu mai fie o problemă.

În interviul de la TVR, şeful Guvernului a recunoscut că şi-a pus deja colegii la treabă în acest sens. Premierul a răspuns şi la întrebări despre salariul său despre care spune că încape într-un plic subţire.

Similare