Premierul Mihai Tudose: Investiţiile s-au majorat, mai multe locuri de muncă. Opoziţia cere explicaţii pentru mărirea deficitului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Mihai Tudose: Investiţiile s-au majorat, mai multe locuri de muncă. Opoziţia cere explicaţii pentru mărirea deficitului

Premierul României, Mihai Tudose, a dat explicaţii despre starea economiei în plenul Camerei Deputaţilor. Mihai Tudose a vorbit în Parlament despre investiţii şi execuţie bugetară pentru fiecare minister în parte. Tudose a fost chemat de liderii PNL, la dezbaterea "Ora prim-ministrului".

Membrii opoziţiei spun că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ajunge la o situaţie a economiei ca în perioada 2008-2009. Prezentarea premierului în plenul Camerei Deputaţilor şi declaraţiile altor parlamentari au fost transmise în direct la TVR, într-o ediţie specială.

Declaraţii premierul Mihai Tudose:

-Investiţiile au crescut cu 3,4 miliarde de lei şi cu 33%. Creşterea economică începe să se resimtă. Câştigul salarial mediu net s-a majorat cu 15%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

-Sectorul privat a creat mai multe locuri de muncă: 120.000. Cele mai multe, în industrie. Numărul şomerilor a ajuns la cea mai mică cifră de după 1996.

-Agricultura: A adus în acest an producţii record.

-S-a implementat deja programul START UP Nation.

-Avem în vedere înfiinţarea unei case a economiilor.

-Deficitul la 8 luni este de -0,77, faţă de asumatul de -0,25. Datoria publică este de 37%.

-Pilonul II nu ne atingem de el, banii rămân acolo.

-200.000 au plecat anul trecut din ţară, când premier era Cioloş.

Similare