Premieră! Banca Mondială anunţă că România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar în maxim doi ani va depăşi şi Polonia dacă menţine ritmul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premieră! Banca Mondială anunţă că România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar în maxim doi ani va depăşi şi Polonia dacă menţine ritmul

Prim-ministrul interimar Florin Cîţu a declarat că, în premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar vestea bună este că va depăşi şi Polonia, cu condiţia menţinerii ritmului actual de creştere, scrie caleaeuropeană.ro.

Anunţul a fost făcut vineri de Marcel Ionescu- Heroiu, oficial al Băncii Mondiale, în cadrul unui eveniment, citat de Stirile Pro TV.

″În 2020, România a depăşit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta ţara noastră a depăşit Ungaria, ceea ce este o performanţă economică unică, este o premieră. Dacă tendinţele se menţin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăşi Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferinţa Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociaţia Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu.

Premierul interimar Florin Cîţu a reacţionat subliniind succesul, dar avertizând că pentru a depăşi Polonia ” trebuie să menţinem ritmul actual.

”În premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăşi şi Polonia, aşa cum anunţă Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menţinem ritmul actual. Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar şi în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem paşi în spate!”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

România a depăşit Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, iar dacă menţine ritmul actual va depăşi şi Polonia, în maxim doi ani, a declarat Marcel Ionescu- Heroiu, oficial al Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, cifrele plasează România drept ţara cu cea mai bună dinamică din Europa, una cu cele mai bune dinamici economice din lume, el subliniind că anul acesta ţara noastră a depăşit, în premieră, Ungaria ca PIB pe cap de locuitor.

Anul trecut, România a depăşit Grecia la PIB pe cap de locuitor, acesta ajungând la 72% din media UE şi înregistrând o creştere de 3 puncte procentuale faţă de 2019, când valoarea acestuia se situa la 69% din media europeană, şi cu 7 puncte procentuale faţă de 2018, când PIB-ul pe cap de locuitor era de 65% din media UE. 

Similare
RECOMANDĂRI