Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pregătiri pentru vizita Papei Francisc. Suveranul Pontif va ajunge la Iaşi pe 1 iunie şi la Blaj pe 2 iunie

Se fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. La Iaşi, şase coruri reunite au repetat astăzi cântările dedicate Suveranului Pontif, pe care îl vor întâlni pe 1 iunie. Vizita Papei Francisc în România se va încheia pe 2 iunie la Blaj, acolo unde organizatorii au pregătit un jilţ special, dar şi daruri care să-i amintească Sfântului Părinte de întâlnirea cu credincioşii din România.

200 de credincioşi catolici din Iaşi, Neamţ şi Bacău au asistat la repetiţiile care au început încă din luna ianuarie. Aşa că totul a decurs fără probleme.

Pentru întâlnirea cu Papa Francisc de la Iaşi, credincioşii îşi pot ridica biletele de la parohiile unde s-au înscris. La intrarea în zonele securizate din piaţa Palatului Culturii, pe lângă tichetele care vor fi scanate, credincioşii trebuie să aibă la ei şi un act de identitate. Accesul se va face între orele 11 - 16, când se vor închide perimetrele de securitate.

Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie, seara, la Iaşi. Va vizita Catedrala româno-catolică, iar apoi va ţine un discurs în faţa Palatului Culturii, la care şi-au anunţat prezenţa peste 65.000 de oameni. Un numărul dublu de credincioşi este aşteptat la Blaj, pe 2 iunie. Acolo Papa Francisc va sta pe un jilţ special creat pentru acest eveniment. Un scaun în care se regăsesc părţi din lemn de la închisorile din Sighet şi Gherla. Acolo unde au stat închişi cei şapte episcopi români care vor fi beatificati.

De la Blaj, Papa Francisc va duce la Roma şi o casetă de argint cu osemintele a 3 dintre cei 7 episcopi martiri.

Similare
RECOMANDĂRI