Precizări de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis solicită soluţionarea crizei de pe scena politică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Precizări de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis solicită soluţionarea crizei de pe scena politică

Preşedintele României, Klaus Iohannis, solicită rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale. Prin vocea purtătorului de cuvânt, şeful statului susţine că procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns.

Totul trebuie să se desfăşoare respectând Constituţia - este mesajul transmis de Klaus Iohannis prin vocea purtătorului său de cuvânt. 

„Deocamdată, nu ne aflăm în niciuna din situaţiile menţionate în Constituţie. Când funcţia de prim-ministru va deveni vacantă, preşedintele României va declanşa procedurile constituţionale în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru", a precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis le cere politicienilor de la guvernare să dea dovadă de responsabilitate şi să rezolve "urgent" criza politică actuală.

„Preşedintele solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare pentru a se evita instabilitatea politică. Rezolvarea crizei interne a coaliţiei este strict responsabilitatea partidelor din care este alcătuită", a mai precizat Mădălina Dobrovolschi.
Similare