Romania La Zi

Povestea medicului Alexandru Nechifor, un om pentru care Revoluţia a fost şansa generaţiei sale

Acum 30 de ani, generaţia născută în România după decembrie 89 a scăpat de ororile comunismului, însă a avut de înfruntat alte greutăţi. Anii lungi de tranziţie şi-au pus amprenta pe vieţile tinerilor români, dar beneficiile libertăţii au fost mai presus de orice alte încercări. Iată povestea lui Alexandru Nechifor, medic rezident la Galaţi, un om pentru care Revoluţia a fost şansa generaţiei sale.

Tânărul medic gălăţean Alexandru Nechifor s-a născut în libertate. Este primul doctor care şi-a făcut publică opţiunea de a deveni donator de organe şi unul dintre cei mai activi susţinători ai acestui gest pe care îl consideră profund omenesc. Este un produs 100 la sută al şcolii româneşti, cu toate problemele prin care a trecut sistemul de educaţie în ultimii 30 de ani.

Despre Revoluţie ştie mai mult din poveştile celor apropiaţi. La şcoală, subiectul a fost mai degraba ignorat.

Acum este rezident în ultimul an la Spitalul Clinic de Urgenţă din oraşul natal şi asistent la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii "Dunărea de Jos". Munceşte enorm, studiază continuu şi este conştient de problemele vechi şi noi ale medicinei din România.

Are mulţi colegi care au pleacat să lucreze în străinătate. El a ales însă să rămână în oraşul natal şi este optimist că lucrurile se mişcă în direcţia corectă în medicina românească.

Alexandru Nechifor are încredere în generaţia pe care o pregăteşte acum de la catedră şi este convins că studenţii de azi vor deveni medici de valoare.