Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19

Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România, în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creştere, iar pacienţii în stare gravă nu mai au loc în secţiile de terapie intensivă.

Liderii celor două ţări au făcut anunţul în timpul unei videoconferinţe la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Lituaniei şi premierul Slovaciei.

În cadrul videoconferinţei, Iohannis a evidenţiat criza în care se află România în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, arătând că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situaţie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă şi, în acest context, a mulţumit statelor membre care au oferit deja sprijin ţării noastre.

„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”, arată Administraţia Prezidenţială.

Similare
RECOMANDĂRI