Poliţiştii de frontieră români au salvat de la înec în Marea Egee 71 de migranţi
Sursa foto:Yahoo News Vizualizari:

Poliţiştii de frontieră români au salvat de la înec în Marea Egee 71 de migranţi

71 de cetăţeni din Sudan, Siria şi Somalia, dintre care 20 de copii şi 22 de femei, care se aflau în Marea Egee pe o ambarcaţiune gonflabilă ce risca să se scufunde, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune FRONTEX, în cadrul operaţiunii maritime comune "POSEIDON 2017".

La 28 octombrie, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul operaţiunii "POSEIDON 2017", a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfăşurate în Marea Egee, o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunea de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transportate 71 de persoane, 20 de copii, 22 de femei şi 29 de bărbaţi, care au declarat că provin din Sudan, Siria şi Somalia.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice — asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul operaţiunii comune "POSEIDON 2017", peste 1.300 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene, transmite AGERPRES.

Similare