Peste două mii de studenţi şi stagiari din România au beneficiat de programele Erasmus+
Sursa foto:cuzanet.ro Vizualizari:

Peste două mii de studenţi şi stagiari din România au beneficiat de programele Erasmus+

Comisia Europeană a publicat raportul său anual privind Erasmus+, care arată că numărul de persoane care au participat la acest program este mai mare ca niciodată. În acelaşi timp, programul devine din ce în ce mai incluziv şi mai internaţional. În România, 7202 de studenţi şi stagiari au beneficiat de programele Erasmus+, dintr-un total de 27 877 de participanţi

Peste 31 milioane de euro au fost alocate pentru proiecte care vizează învăţământul superior, dintr-o finanţare totală de aproximativ 51 milioane de euro, iar 217 proiecte de tineret au primit finanţare, dintr-un total de 568.

În 2017, UE a investit în program suma record de 2,6 miliarde EUR, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 13 % faţă de anul 2016. Acest lucru a permis oferirea mai multor oportunităţi pentru tineri ca niciodată înainte. Cifrele arată că programul Erasmus+ rămâne pe calea cea bună în vederea îndeplinirii obiectivului său de a sprijini 3,7 % dintre tinerii din UE între 2014 şi 2020. Raportul subliniază, de asemenea, faptul că programul devine mai deschis pentru persoanele care provin din medii defavorizate precum şi pentru organizaţiile mai mici.

Sprijinul acordat programului este mai puternic ca oricând. În cursul unei campanii reuşite desfăşurate în 2017 pentru a sărbători cei 30 de ani ai programului Erasmus, peste 750 000 de persoane au participat la un număr de 1 900 de evenimente în 44 de ţări, evidenţiind rolul programului Erasmus+ şi al programelor anterioare acestuia care au permis tinerilor să îşi dezvolte competenţele şi să simtă ce înseamnă să fii european.

Similare
RECOMANDĂRI