Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pericol de explozie în gara Breaza, Prahova, după ce un vagon cu nitrat de amoniu a luat foc. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 800 m

Pompierii militari prahoveni intervin la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu care a luat foc. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Traficul feroviar a fost întrerupt, patru trenuri staţionează în gările Comarnic. Localnicii sunt evacuaţi pe o rază de 800 de metri în jurul incidentului.

Acţiunea are loc pe calea ferată în oraşul Breaza, iar lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin la răcirea vagonului, la baza lui. Garnitura feroviară este compusă din 25 de vagoane, iar vagonul de la care iese fum este situat la jumătatea coloanei de transport.

42 de persoane au fost evacuate, de pe o rază de 800 de metri. Acestea au fost transportate la microbuze şi urmează să se decidă, împreună cu autorităţile publice locale şi judeţene, unde vor fi cazate. Şase trenuri CFR Călători sunt afectate până în momentul acesta: 1 internaţional, 4 InterRegio şi 1 Regio [10/31, 19:04]

Pompierii militari asigură în continuare răcirea containerului, în interior, urmând ca acesta să fie deschis şi să se pulverizeze apa în interior.

Similare