Pavel Filip, către premierul român: Preşedinţia română la UE este o oportunitate de avansare a agendei europene a Republicii Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Pavel Filip, către premierul român: Preşedinţia română la UE este o oportunitate de avansare a agendei europene a Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip i-a transmis astăzi o scrisoare premierului român Viorica Dăncilă, în care felicită România cu prilejul preluarii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene - o etapă de mare responsabilitate, dar şi o ocazie deosebită de afirmare.

Pavel Filip si-a exprimat speranţa că, pe parcursul Preşedinţiei române la Uniunea Europeană,  Republica Moldova va avansa în relaţiile sale cu UE şi îşi va consolida poziţia sa în cadrul Parteneriatului Estic. „Salutăm intenţia Preşedinţiei române de a lansa reflecţii strategice cu privire la viitorul cooperării cu ţările Parteneriatului Estic (PaE). Republica Moldova este interesată ca în viitor PaE să îmbine de o manieră mai armonioasă necesităţile de cooperare tehnică şi sectorială cu priorităţile politice pe termen lung ale partenerilor estici, în special ale celor trei ţări asociate”, se mai spune in scrisoare.

Şeful Executivului de la Chişinău a menţionat că, în prezent, există un dialog foarte bun cu Bucureştiul, iar agenda comună este una europeană. Urmează să fie dezvoltate în continuare proiecte de infrastructură şi de interconectare, astfel încât Republica Moldova să fie mai aproape de marea familie europeană.

Pavel Filip a urat mult succes Guvernului României în exercitarea mandatului, exprimându-şi încrederea că acesta este o oportunitate atât pentru avansarea agendei europene a Republicii Moldova, cât şi pentru aprofundarea cooperării bilaterale.

România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. Consiliul Uniunii Europene este instituţia în care guvernele statelor membre îşi promovează poziţiile naţionale. Este una dintre cele şapte instituţii europene, care, alături de Parlamentul European şi Comisia Europeană, este responsabilă pentru negocierea legislaţiei europene.

Similare
RECOMANDĂRI